Hautakivi on muistojen pysyvyyden symboli. Kauttamme saa uuden hautakivien lisäksi kaiverrukset tai laatan ja huollon vanhaan hautakiveen.

Hautakivet

Meillä on myynnissä laadukkaat Kivilähteen hautakivet (linkki avautuu uuteen välilehteen). Kiviä on saatavana useista erilaisista, kauniista kivilajeista. Myös luonnonkiviä on jatkuvasti saatavilla. Valikoimasta löytyy sekä perinteisiä että moderneja malleja. Käytössämme on Kivilähteen Designer-suunnittelupalvelu, jonka avulla suunnittelemme hautakivestä toiveidenne mukaisen luonnoskuvan. Luonnoskuvasta näkee kivessä olevat värit, koristeet ja elementit sekä tekstit sellaisena kuin ne oikeassa kivessä tulevat olemaan. Ohjelma laskee samalla kiven kokonaiskustannukset, ja näyttää mikä osa aiheuttaa minkäkin kulun. Tervetuloa siis käymään toimitilassamme, esittelemme teille erilaiset mallit. Henkilökohtainen suunnittelu kuuluu hautakiven hintaan eikä vielä sido teitä mihinkään.

Voit varata tapaamisajan liikkeeseemme

Kun ostatte hautakiven kauttamme, pitää palvelumme sisällään:

  • Luonnoskuvan hautakivestä
  • Henkilökohtaisen suunnittelupalvelun
  • Tarvittaessa lupahakemuksen seurakunnalta
  • Hautakiven kuljetuksen ja asennuksen hautapaikalle
  • Kahden vuoden oikaisutakuun: kivet saattavat ensimmäisinä vuosina kallistua ”kenolleen”
  • Tuotetakuun

Hautamuistomerkin tarkoitus

Hautamuistomerkki, joka on useimmiten kivinen, on muistojen pysyvyyden symboli. Hautapaikka ja muistomerkki ovat myös tärkeä hiljentymispaikka omaisille. Uudelle hautapaikalle valittavan hautakive valinta on ainutkertaista, ja sen hankintaan kannattaa paneutua huolella. Erilaisilla muodoilla, pintakäsittelyillä ja koristeluilla hautakivistä voidaan tehdä yksilöllisiä ja persoonallisia. Niissä muistot ja tarina jatkavat elämäänsä.

Käytännön asioita

Hautakiven suunnitteluvaiheessa on hyvä pohtia, kuinka monta nimitietoa siihen halutaan jatkossa mahtuvan. Kiven enimmäiskoon määrittävät seurakunnan ohjeistus (linkki avautuu uuteen välilehteen) ja hautapaikan koko.

Uudelle hautapaikalle voidaan pystyttää väliaikainen, puinen hautaristi, joka on haudalla hautakiven asentamiseen saakka. Hautakivet voidaan laittaa paikoilleen keväällä roudan sulamisen jälkeen ja siitä eteenpäin läpi kesän aina syksyn pakkasiin saakka.

Lisäkaiverrukset ja muistolaatat

Kun vainaja haudataan olemassa olevaan hautapaikkaan, missä on jo hautakivi, tehdään kiveen lisäkaiverrus. Siihen voidaan myös toteuttaa muistolaatta. Saat kauttamme lisäkaiverrukset ja muistolaatat ja hoidamme samassa yhteydessä tarvittaessa muistomerkin huollon.

Silloin kun kiveen tehdään lisäkaiverrus, tehdään kaiverrus paikan päällä hautausmaalla. Muistolaatta puolestaan on pronssinen tai metallinen laatta, johon kaiverrus tehdään, jonka jälkeen laatta asennetaan hautakiveen. Saatavana on hyvin monenlaisia laattoja.

Hautakiven huoltaminen

Arvokkaan kiven huoltaminen edesauttaa sen kunnossa pysymistä. Huolto voi tarkoittaa tekstien ja koristeiden uudelleenkultauksia ja -maalauksia, kiven pesua sekä kivien oikaisua. Hoidamme myös kivien nostot ja siirrot, kun olemassa olevaan hautapaikkaan arkkuhaudataan vainaja. Se tarviiko kivi siirtää hautauksen alta, riippuu hautausmaasta.

Hautakiven puhdistus itse tehtynä

Hautakiven puhdistus on hyvä tehdä vuosittain. Jos haluat tehdä puhdistuksen itse, tässä Kaavin Kiven videossa opastetaan miten pesutyö tehdään.

Palveluluettelo

Olemme koonneet tähän hautajaisjärjestelyihin liittyviä palveluja eritellen listaksi aakkosjärjestyksessä.

Adressit ja kynttilät
Arkut ja uurnat
Hautakivet
Hautakivityöt
Hautaustestamentti
Kukat
Kuljetukset
Kuolinilmoitukset
Kutsukortit ja käsiohjelmat
Muistotilaisuus
Perunkirjoitus
Suunnittele Verkossa-palvelu
Tuhkahautaus
Valokuvaus